Ajankohtaista

 

Seuran urheiljat ovat kilpailleet kesällä ampumasuunnistuksessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        
        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
       
       
       

Nella Keskinen maailmanmestariksi Ruotsissa.

 

Ampumasuunnistuksen maailmamestaruuskisat Sundsvallissa käytiin 18.-20.8.2017.

Nella valittiin kilpailuihin edustamaan Suomea naisten sarjaan kevään sm-kilpailujen perusteella.

Perjantain avauskilpailuna oli pitkänmatkan kilpailu. Se sisältää ensin tarkkuussuunnistuksen osion, jossa jokaisesta virhemillimetristä saa minuutin aikasakkoa, jonka jälkeen ammutaan 10 laukausta makuulta kaatuviin tauluihin. Sitten on vuorossa normaali suunnistusosuus ja sen jälkeen 10 laukausta pystystä. Joka ohilaukaus tuottaa 2 minuuttia sakkoa.

Tämä kilpailu meni Nellan osalta erittäin huonosti. Tuloslistalla nimi oli kilpailun jälkeen toiseksi viimeisellä sijalla.

Lauantain sprinttimatkalla sitten kaikki onnistui. Ensimmäisellä suunnistusosiolla Nella sai jo useita edellä lähteneitä kiinni ja ampui makuun 5 laukauksesta vain yhden ohi ja nousi tässä vaiheessa kilpailua jo viidenneksi. Toisen suunnistusosion jälkeen ammuttiin 5 laukausta pystystä ja niistä vain yksi ohi, joten Nella nousi kilpailun johtoon ja vaikka enakkoon kovimmat kilpailijat lähtivät perään, kesti Nellan aika loppuun asti, joten palkintona tästä kaulaan ripustettiin maailmanmestaruus kutamitalli aikuisten sarjassa. Lienee ensimmäinen laatuaan myös VäVi:n historiassa

 

Sunnuntaina vuorossa olivat pariviestit. Siinä Suomen ykkösjoukkueen muodostivat Nella ja Carolin Sandelin. Avausosuudelta Nella tuli kolmantena 38 sekuntia johtavaa Suomen toista joukkuetta perässä. Ankkuriosuudella kärkeen nousi Ruotsi ykkösjoukkue. Tästä noin 3 minuuttia perässä maaliviivan ylitti suomen Caroline Sandelin. Näin Nellalle myös viikonlopun toinen MM-mitali, hopeinen sellainen.