Yleisurheilu

TÄRKEÄT LINKIT

EPU ry Etelä-Pohjanmaan yleisurheilun ajankohtaiset

EPU KJKR Etelä-Pohjanmaan kestävyysjuoksun ajankohtaiset

Kilpailukalenteri.fi Kauden kilpailut

Tilastopaja.fi Kisojen tulokset

Yleisurheilu Suomen yleisurheiluliitto

RUNNING TEAM RAITTINEN

HYVÄN MIELEN JUOKSUTAPAHTUMA-projektiin saatiin tukea Yhyres yhdistykseltä

Käy lukemassa raportti projektista ja tutustumassa ryhmän toimintaan ryhmän sivuilta Running Team Raittinen

Ella Mäntylä alle 18v EM kisoissa Jerusalemissa kuudes kuulantyönnön finaalissa! 

Mielettömästi Onnea Ellalle ja valmennustiimille huoltojoukkoineen! 

KUNNIAKIERROS -tapahtuma aloitti yleisurheilun kesäkauden helatorstaina 26.5.2022 Kyrölän yleisurheilukentällä

 

KUNNIAKIERROKSEN 40V.juhlavuonna Kyrölän yleisurheilukentällä oli n. 40 liikkujaa. Pieni sade ei haitannut menoa. Parhaimmilla kertyi tunnin aikana 26 kierrosta. EPUn Kunniakierros vastaava Ilpo Kaukoranta kertoi tunnelmia Kunniakierros kiertueelta ja palkitsi eniten kierroksia kiertäneitä sekä muutamia arpapalkinnoin.

Suurkiitos meitä tukeneille yrityksille Vähänkyrön, Palosaaren ja Jurvan apteekit, Scansolo, FysioX, Rinta-Jouppi, Apex Automation, Maalahden liha ja Tmi Antti Uusitalo.Mahtavaa,että osa meitä tukeneista yrityksistä pääsi myös itse tapahtumaan liikkumaan tunniksi kanssamme. 

Vielä ehtii Kunniakierros sovellukseen syöttää omat tukijat. Kunniakierros listoja voi myös palauttaa ensi viikolla alkaviin treeneihin. Jos asia on unohtunut, niin laita sähköpostilla vaviyleisurheilu@gmail.com oman urheilijasi nimi, hänen tukijansa sähköposti ja tukisumma (min 15e). 

 

*************************************

Mitalisadetta pm-maastoissa Teuvalla 14.5.2022 

Vähänkyrön Viestin juoksijoilla loistava kisapäivä pm-maastoissa 14.5.2022 Teuvalla.

Pojat ottivat kaksoisvoiton P9 matkalla, Aaro Hurin 1. ja Nico Tyynelä 2. Joukkuekisassa pojat ottivat kultaa. Aaron ja Nicon lisäksi joukkueessa juoksi Akseli Takamaa.

T10 matkalla Matilda Palomäki juoksi pronssille ja P11 matkalla Roni Tyynelä juoksi pisteille ollen 4. 

Sirja Tyystjärvi juoksi N17 matkalla hopealle. 

Onnittelut kaikille mahtavista suorituksista. 

VÄVI JUOKSIJAT LIEKEISSÄ

Kauhajoella käytiin 10.4.2022 sisumaantie juoksut. VäVin juoksijat olivat liekeissä. Aaro Hurin otti sisumestaruuden P9 1,4km.Samassa lähdössä Nico Tyynelä otti hopeaa. Matilda Palomäki puolestaan otti hopeaa T10 2,4km.Vuotta vanhemmissa pojissa Roni Tyynelä kiilasi hopeakantaan 2,4km päätteeksi. 

 

Onnea kaikille mitalisteille! 

*******************

 

ONNEA ELLALLE SM PRONSSISTA 

 

Lämpimät onnittelut Ellalle ja valmentaja isä Olaville SM-mitalista. Ella sai SM-pronssia Helsingissä käydyissä nuorten SM-hallikisoissa N17 kuulantyönnössä

*******************************

Miika Kivinen

Onnea Miika! 

 

Onnea Miikalle Timanttiliigan timantista. Kauden 2021 timantit saavuttivat haltijansa. Miika voitti P13 pikajuoksujen kokonaiskilpailun Timanttiliigassa.

**************************

TUNNELMIA YLEISURHEILUKAUDESTA 2021

KUVATUNNELMIA PÄÄTÖSTILAISUUDESTA

 

Yleisurheilukausi 2021 on ollut vaiherikas ja kevään harjoituskauden osalta varsin koronaväritteinen. Koronarajoitusten vuoksi harjoitusryhmiä jouduttiin jakamaan rajoituksien mukaisiin pienempiin ryhmiin. Tilanteen käydessä mahdottomaksi siirryttiin lopulta kahden ryhmän osalta omatoimitreeneihin, jolloin lapset saivat viikottain suoritettavia liikuntatehtäviä ohjaajiltaan ja ohjeet tehtävien palautusmuodoista. Milloin ihasteltiin erilaisia videoita ja milloin valokuvia tehdyistä treeneistä. Vanhempien urheilijoiden eri lajiryhmät siirtyvät haastavimpana aikana treenaamaan joksikin aikaa Teams-treenien turvin. Tämäkin oli kokemuksena hauska. Olohuone tai makuuhuone kotona muuttui treenisaliksi. Pidemmän päälle tilat kotona alkoi jäädä ahtaiksi.

Kesää kohti tilanne alkoi helpottumaan ja seuran omat maastokisat saatiin järjestettyä edellisen vuoden virtuaalimaastojen sian ihan livenä. Kaikenkaikkiaan kisakausi käynnistyi melko normaalitilanteessa. Kisakausi oli meille tuloksellisesti haastava. Aikaisempien vuosien sisupistesaaliit näyttäytyivät menneiden talvien lumina. Sisupisteiden romahdus ei kuitenkaan himmennä niitä puhkevia lupauksia, jotka lähtivät mukaan sisukisoihin saavuttaen jo menestystä tai saaden tärkeitä kokemuksia, joista voi ammentaa uskoa talven treeneihin ja ensi kesään. Selkeä syykin pisteromahdukselle valkeni meille, kun tajuttiin meiltä puuttuvan tiettyjä ikäluokkia lähes kokonaan. Tämän johdosta uusia urheilijoita tuettiin ja kannustettiin kisaamaan. Osalle se sytytti todellisen kipinän kiertää tiettyjen kisasarjojen lähes kaikki osakilpailut. 

Vuodesta löytyy paljon myös ilon ja onnen hetkiä. Ella Mäntylä aloitti hallikaudella jo lupaavasti työntämällä uuden SE:n ja elokuun ikäluokkansa SM-kisoissa hän voitti Suomen mestaruuden T15 kuulantyönnössä. Ella Mäntylä palkittiin kauden päätöstilaisuudessa Pauli Ahon kiertopalkinnolla, joka tarkoitettu 15v. parhaiten kaudella menestyneelle yleisurheilijalle. Sisutytöksi valittiin Matilda Palomäki ja sisupojaksi Aaro Hurin. Mikko Karpin kiertopalkinto meni tänä vuonna Miika Kiviselle.

Alkusyksy oli meille jälleen haastava. Innokkaita urheilijoita vanhempineen odotti syystreenien alkua. Suurena haasteena oli vetäjäpula. Suurimmalla osalla ohjaajista/valmentajista ei ollut omia lapsia ollut mukana vuosiin. Pienellä porukalla kipuiltiin äärirajoilla. EPU:n ja SUL:n puolelta kävi vieraita tapaamassa meitä kaikkia yleisurheilun vanhempainillassa. Tämän tapaamisen jälkeen ja useiden uusien palavereiden jälkeen alkoi löytymään lukkoihin sopivia avaimia, joilla saimme osan lukoista auki. Harjoitukset käynnistyivät lopulta kaikkien eri ryhmien osalta syysloman jälkeen uudistetulla ohjaaja-ja valmentajaporukalla. Tässä kohtaa alkoi myös Vähänkyrön Viestin eri jaostojen välillä tiivis yhteistyö, kun naispesis-joukkue otti syyskaudeksi yhden treenin hoidettavakseen, yleiurheiluvalmentajan tarjotessaan heille heidän kaipaamaansa juoksuvalmennusta.

Miten vuosi 2021 päättyy ja miltä tuleva vuosi 2022 tulee näyttämään, jää tässä vaiheessa arvoitukseksi. Sen voi tässä vaiheessa jo sanoa, että uudet tuulet puhaltaa ja annetaan näille tuulille tilaa :)

Tilaamalla verkkokaupasta, mitä tahansa tuotevalikoimasta, käyttäen seuramme tilauskoodia 10094 tuette seuramme toimintaa. Noname maksaa kaikista verkkokaupan kautta tehdyistä tilauksista 20% tukea seurallemme ja verkkokaupasta ostajaa saa itse 10% tuen tehdyistä ostoksista.

linkki NONAME

SUL Seurapalvelut ylläpitää Nuorisoyleisurheilun Facebook-sivuja. Sivusto on valtakunnallinen tiedonvälitys- ja keskustelu- foorumi mm. erilaisista tapahtumista, kilpailuista, koulutuksista ja leireistä. Kannatta käydä tutustumassa. Saattaa löytyä myös tutttuja kasvoja.

SUL NUORISOYLEISURHEILU

VÄVIn yleisurheilijoiden edesottamuksiin voit tutustua myös INSTAGRAM:ssa. Löydymme haulla vavi_yleisurheilu :)