Yleisurheilu

RUNNING TEAM RAITTINEN

HYVÄN MIELEN JUOKSUTAPAHTUMA-projektiin saatiin tukea Yhyres yhdistykseltä

Käy lukemassa raportti projektista ja tutustumassa ryhmän toimintaan ryhmän sivuilta Running Team Raittinen

Tilaamalla verkkokaupasta, mitä tahansa tuotevalikoimasta, käyttäen seuramme tilauskoodia 10094 tuette seuramme toimintaa. Noname maksaa kaikista verkkokaupan kautta tehdyistä tilauksista 20% tukea seurallemme ja verkkokaupasta ostajaa saa itse 10% tuen tehdyistä ostoksista.

linkki NONAME

 

AJANKOHTAISTA TIEDOTUSTA YLEISURHEILUHARJOITUKSISTA

(päivitetty 26.2.2021)

NYT VIETETÄÄN HIIHTOLOMAA PERINTEISEEN TAPAA OMAEHTOISESTI TREENATEN. NYT TALVISET KELI MYÖS SUOSIVAT, JOTEN NYT KANNATTAA KIIREHTÄÄ LADUILLE HIIHTÄMÄÄN JA JÄILLE LUISTELEMAAN. 

TREENIEN JATKOSTA ILMOITAMME HETI, KUN TIEDÄMME TULEVAT RAJOITUKSET JA MITÄ SE MEIDÄN TOIMINNAN OSALTA TARKOITTAA

Julkaisemme tänne ja instagram sivuille kuvia/videoita tulevien viikkojen treeneistä.. 

Mikäli olet kiinnostunut yleisurheilusta, ota yhteyttä Hanna-Mariin, niin saat tietoa treeneihin pääsystä tarkemmin. 

Ilmoittautumislomake löytyy oheiselta sivulta Yleisurheiluharjoitukset sekä joka harjoitusryhmän sivuilta. Myös tietoa eri harjoitusryhmistä löytyy sivulta Yleisurheiluharjoitukset 

HUOM!Jokaisen tulee ilmoittautua harjoitusryhmiin, joihin talvikauden 2020-2021 osallistuu, jotta pystymme etukäteen suunnittelemaan treenien toteuttamisen kaikkien terveys huomioiden tänä poikkeuksellisena aikana. Jos ilmoittautumisessa tulee esille haasteita tai herää kysymyksiä, ota yhteyttä Hanna-Mari hannamari.raittinen@gmail.com tai whatsapp 050 5345767

Ohjeet harjoituksiin saapumiseen, kun treenit salilla jatkuvat. Milloin ne jatkuvat, on vielä ?-merkki :

Yleisurheilukoulu: Harjoitukset ovat salin pienessä osassa. Tullaan treeneihin salin sivuovesta ja lähdetään treenien päätteeksi samasta ovesta. Ovi on auki treenien alussa ja treenien päättyessä. Treenien ajan ovi on lukossa. Salin edessä olevasta aulasta löytyy myös 2 wc:tä, jossa jokainen käy pesemässä kädet ennen ja jälkeen treenien. Vanhemmat eivät voi nykytilanteessa jäädä salille seuraamaan treenejä. Vanhemmat voivat treenien ajan viettää ulkona omatoimisen liikuntahetken :)

Pikajuoksu/hyppyryhmä ja heittoryhmä. Jokainen treeni aloitetaan ulkoa. Maanantaisin treenit ovat erikseen taataksemme ryhmien koon pysymisen alle 10. Torstaisin lähtökohtaisesti ryhmän koko alle 10, mutta tarvittaessa myös jaetaan. Jokainen treeni alkaa ulkoverryttelyllä ja lajitreeniä voidaan ulkona mahdollisuuksien mukaan aloitella. Siis jokainen huolehtii itselleen myös ulkovaatteet. Samanaikaisesti salilla on menossa vielä toisten ryhmien treenit, joten meidän tulee huolehtia, että pysymme erillään toisesta ryhmästä. Ulkotreenistä sisään tullaan pääovesta.  WhatsApp ryhmässä ohjeistetaan väkimäärän ylittäessä 10 hlö, mistä kukin tulee treeneihin salille, että voidaan välttää muita ryhmiä. Pääaulasta löytyy myös 2 wc:tä, jossa jokainen käy pesemässä kädet ennen ja jälkeen treenien. Vanhemmat eivät voi jäädä nykytilanteessa salille seuraamaan treenejä. Vanhemmat voivat treenien ajan viettää ulkona omatoimisen liikuntahetken :)

Harjoitusryhmä.  Harjoitukset ovat salin pienessä osassa. Nykytilanteessa ryhmä voidaan jakaa tarpeen mukaa kahteen osaan. Whatsapp ryhmässä ilmoitetaan kulloinkin ryhmäjaostoa ja mistä tullaan salille kulloinkin. Lähtökohtaisesti tullaan ns.sivuovesta ja siellä olevaan aulaan voi jättää vaatteet. Sieltä löytyy myös 2 wc:tä, jossa jokainen käy pesemässä kädet ennen ja jälkeen treenien. Treenien jälkeen poistutaan samasta ns.sivuovesta. Ovi on treenien alussa auki ja treenien päätyttyä. Treenien ajan ovi on lukossa. Vanhemmat eivät voi nykytilanteessa jäädä salille seuraamaan treenejä. Vanhemmat voivat viettää treenien ajan ulkona omatoimisen liikuntahetken :)

*********************************

Harjoitukset vuorot salilla

 treeneissä poikkeusjärjestelyitä vallitsevien rajoitusten vuoksi. Lue ohjeet yltä. Tällä hetkellä ei vielä tieto milloin palaamme salille. Seuraa tiedottelua

Yleisurheilukoulu: ma 8.3 alk klo 18-18.45 T. Piitu ja Angeliina

Harjoitusryhmä: to 12.3 klo 18-19.15 T. Hanna-Mari ja Santtu

Pikajuoksu/hyppyryhmä ja heittoryhmä: ma 8.3 klo 18-20 ja to 12.3 klo 18.30-20.30 T. Marja, Juha, Hanna-Mari

************

Kauden 2020 kiertopalkintojen saajat. Ylhäältä: Aapo Mäntylä, Juuso Marttila, Kaleva Tyystjärvi. Alhaalta: Ella Mäntylä, Peppi Laukas

KAUDEN 2020 PALKITUT

Kauden 2020 palkitsemistilaisuuden sijaan tänä vuonna urheilijat ovat voineet noutaa palkitsemiset kauden 2020 menestyksestään treenien yhteyksistä erikseen sovittuina aikoina.

Tänä vuonna kiertopalkinnot menivät seuraaville urheilijoille:

Pauli Ahon kiertopalkinto (15v./menestyneimmälle urheilijalle) Ella Mäntylä (SE, Suomen mestari)

Mikko Karpin kiertopalkinto (13v./esimerkillinen urheilija) Aapo Mäntylä ja Kaleva Tyystjärvi

Sisutyttö/poika (aina valmis, sisukas, nuori) tyttö:Peppi Laukas, poika:Juuso Marttila

Kausi 2020 oli poikkeuksellisuudestaan huolimatta menestyksekäs Vähänkyrön Viestin yleisurheilijoille. Nuorten SM-kisoista tulijaisina oli suomen mestaruus ja 3 pistesijaa sekä tukku uusia ennätyksiä. Kesän aikana saimme usemman kerran ennätysuutisia, kun SE:t menivät uusiksi Ellan toimesta kuularingissä. Kauden aikana 7 eri urheilijaa puki VäVin kisapaidan SM-kisoihin. Näiden ohella yksi puettiin myös aikuisurheilijoiden SM-kisoissa. Lisäksi kesän sisukisoissa oli mukana tiivis porukka hakemassa menestystä, kokemuksia ja uusia ennätyksiä omaan reppuunsa, josta ammennetaan motivaatiota tuleviin taistoihin. Monella urheilijalla katseet ovat jo kohdistettu kauteen 2021 ja tavoitteet kesälle 2021 asetettu. Ohessa muutamien urheilijoiden kaudelle 2021 asettamia tavoitteita, joiden toteutumista jäämme mielenkiinnolla seuraamaan.

Ella Mäntylä:"Tavoite kaudella 2021 saada SM kulta kuulassa. T15 sarjaan suomen ennätykset kuulantyönnössä 3kg:lla 16.51 ja 4kg:lla 14.06"

Aapo Mäntylä:" Tavoite kaudelle 2021 saada A-luokka jossain lajissa, jotta pääsisi SM-kisoihin".

Kaleva Tyystjärvi:" Tavoitteena kaudella 2021 on parantaa ennätyksiä ja A-raja joltakin kestävyysmatkalta".

Ohessa kaikki urheilijat, jotka on palkittu kauden 2020 SM- ja sisumenestyksen johdosta: Ella Mäntylä, Samuli Rintamäki, Sirja Tyystjärvi, Otto Laukas, Emma Rintamäki, Hanna Laturi, Aapo Mäntylä, Kaleva Tyystjärvi, Julius Mäkiranta, Olivia Kumara, Milja Mäkiranta, Heidi Nyrhinen, Eppu Mäntylä, Maiju Taittonen, Juuso Marttila, Peppi Laukas, Amanda Lemponen, Veera Lemponen, Veera Marttila, Aino Mäkiranta, Akseli Takamaa, Joona Autio, Eemu Karppi

! Mikäli sinulla on vielä kauden 2020 muistaminen noutamatta, saat muistamiset noutaa tammikuussa alkavien treenien yhteydessä. Ota tarvittaessa yhteyttä Hanna-Mariin

 **************************************

HARJOITUSVINKKEJÄ KOTITREENEIHIN!

Valmentajilta/ohjaajilta saa apuja kotitreeneihin, ota tarvittaessa yhteyksiä 

Oheisen linkin kautta löytyy

Käy tutustumassa myös sivuihin, joista löytyy erilaisia harjoitteita. Materiaalit sivuilta löytyy myös videoita eri harjoitteista

https://terveurheilija.fi/harjoittelu/

https://terveurheilija.fi/materiaalit/

Tuolta Valmennustaito sivujen Taitokartasta löytyy runsaasti liikkeitä. Klikkaamalla liikettä tulee näkyvyiin video kustakin liikkeestä.

http://www.valmennustaito.info/taito/

Mikäli kaipaat lisävinkkejä, ole rohkeasti yhteydessä valmentajiin :)

********************

ELLA MÄNTYLÄ TEHTAILLUT JÄLLEEN SE TULOKSIA UUSIKSI

 

Kausi jatkuu vielä! Ella Mäntylä paransi Maalahdessa kahdesti 14-vuotiaiden nelikiloisen kuulan Suomen ennätystä sekä 14- ja 15-vuotiaiden EP:n piirinennätystä. Hän työnsi toisella kierroksella tuloksen 13,36 ja paransi ennätystä vielä neljännellä kierroksella lukemiin 13,58. Aiemman 14-v. SE:n sekä 14- ja 15-v. pe:n 13,14 Ella työnsi tämän vuoden heinäkuussa Teuvalla. Ellan tulos menee Suomen 15-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa kolmannelle sijalle.

Superonnittelut Ellalle!

Ylhäällä Ella ja Milja. Alhaalla Heidi, Emma, Sirja

ELLA OTTI SUOMENMESTARUUDEN KUULASSA NAANTALISSA 

 

Viikonloppuna 7-9.8.20 käytiin 14.-15 v. SM-kisat Naantalissa lähes trooppisissa olosuhteissa. Ella Mäntylä työnsi SM-kultaa T14 kuulassa tuloksella (14.68). Viestin tytöt saavuttivat mitalin ohella 3 pistesijaa ja omia ennätyksiä. SM-kisoihin pääsy edellyttää urheilijalta ikäluokkansa  A-rajan ylitystä. Jo tämän rajan saavuttaminen on kova saavutus. Tuloksia lisää: Ella kiekossa 5. (35.26), Heidi Nyrhinen 5. T15 seiväs (300),  Milja Mäkiranta 6. T14 korkeus (150),  Sirja Tyystjärvi T15  11. 800m (2.27.71)  ja 12. 2000m (7.17.94),  Emma Rintamäki 23. T15 100m  (13.53), Milja 23. pituus (4.29) ja Heidi 30. 100m (14.07). Onnea kaikille tytöille ja tsemppiä loppukauteen

Aapolle Sisuhopeaa otteluista
Otolle Sisumestaruus seipäässä

ELLA PIIRIOTTELUMESTARIKSI SE TULOKSELLA N17 KUULASSA. SIRJALLE 3000m HOPEAA

Porissa käytiin 30.7 17-vuotiaiden piiriottelu (E-P, Kanta-Häme, Satakunta, Varsinais-Suomi). Ella Mäntylä voitti N17 kuulan uudella T14 SE tuloksella. Ella paransi kesällä aikaisemmin työntämäänsä ennätystä lukemista 15.52 lukemiin 15.75. Sirja Tyystjärvi otti hopeaa N17 3000m ajalla 11.39,92.Milja Mäkiranta otti korkeudessa 4.sian tuloksella 150. 

 

ELLA JA SAMULI KAKSOISMESTAREIKSI SISUHUIPENTUMISSA 25.-26.7.2020

 

Lapualla (25.7) ja Seinäjoella (26.7) jatkuivat to 23.7 Töysässä käynnistyneet piirinmestaruuskisat eli sisukisat muiden lajien osalta. 

Ella Mäntylä ja Samuli Rintamäki leivottiin kaksoismestareiksi. Ella Mäntylä voitti T15 kuulan ja kiekon. Samuli Rintamäki voitti P13 60m ja 200m. Sisumestariksi itsensä myös taisteli Sirja Tyystjärvi T15 800m.

Sisuhopeaa ottivat Kaleva Tyystjärvi P13 1000m ja 200m, Emma Rintamäki T15 100m, Aapo Mäntylä P13 kuulassa. 

Sisupronssia otti Hanna Laturi T12 korkeushypyssä jännittävän kisan päätteeksi.

Lisäksi kisoissa olivat mukana Juuso Marttila, Eppu Mäntylä, Julius Mäkiranta, Maiju Taittonen, Olivia Kumara ja Milja Mäkiranta,joiden toimesta saavutettiin myös useita sisupisteitä eli sijoituksia 6 parhaan joukkoon. Onnea kaikille!

TULOKSET LAPUA

TULOKSET SEINÄJOKI

 

OTOLLE SISUMESTARUUS, HANNALLE JA HEIDILLE HOPEAA TÖYSÄSSÄ 23.7.2020

 

Töysässä käytiin 23.7.2020 seipään ja moukarin piirinmestaruuskisat eli sisukisat. Otto Laukas otti sisumestaruuden P15 seipäässä tuloksella 230. Hanna Laturi ja Heidi Nyrhinen ottivat sisuhopeaa niinikään seipäässä. Hannan tulos T12 seipäässä 180 ja Heidin tulos T15 seipäässä 280.

Moukarin sisumestaruuksista olivat taistelemassa Eppu, Julius ja Peppi. Eppu Mäntylä oli 5. P11 moukarissa tuloksella 17.29 ja Julius Mäkiranta samassa kisassa 8.tuloksella 13.17. Peppi Laukas puolestaan taisteli hienosti sisupisteille T10 moukarissa saaden tuloksen 8.35.Onnittelut kaikille!

TULOKSET TÖYSÄ 

 

ELLA RIKKOI 14-VUOTIAIDEN IKÄKAUSIENNÄTYKSEN 4KG NAISTEN KUULALLA TEUVALLA 14.7.2020

 

Ella työnsi Teuvalla 14.7.2020 naisten 4kg kuulalla uuden 14-vuotiaiden ikäkausiennätyksen. Uudeksi ennätystulokseksi kirjataan 13,14. Tulos on samalla EP:n piirinennätys 14- ja 15-vuotiaiden sarjoissa. Edellinen SE on Ellan viime kesänä työntämä 12,94.

 

ELLALLE ALUEMESTARUUSPRONSSIA NAISTEN KUULASSA JA MILJALLE ALUEMESTARUUSPRONSSIA N17 KORKEUDESSA

 

Kauhavalla käytiin la 11.7 N/M ja N17/M17 aluemestaruuskisojen ensimmäinen päivä ja toinen kisapäivä su 12.7 Alajärvellä. 

Ella Mäntylä otti pronssia naisten kuulassa tuloksella 12,81. Milja Mäkiranta otti pronssi N17 korkeudessa tuloksella 145. Sirja Tyystjärvi oli 4. N17 800m ajalla 2.32,16 ja Heidi Nyrhinen N17 seipäässä 5. tuloksella 300.

 

AAPO MÄNTYLÄ OTTI VÄVILLE SISUHOPEAA SISUOTTELUISSA SISUKISOJEN KÄYNNISTYESSÄ TÄNÄ VUONNA OTTELUILLA

 

Alajärvellä käytiin la 4.7.20 sisuottelut, 9-15v. Aapo Mäntylä otti hopeaa P13 4-ottelussa pistein 1223, mitkä ovat Aapon ennätyspisteet. Samoissa kisoissa neljänneksi sijoittui Milja Mäkiranta T15 5-ottelussa pistein 1813, mitkä ovat myös Miljan ennätyspisteet. Onnittelut Aapolle ja Miljalle!

 

ELLA MÄNTYLÄ ALOITTI KISAKAUDEN 2020 RÄVÄKÄSTI IKÄKAUSIENNÄTYKSELLÄ

 

Vähänkyrön Viestin yleisurheilijoiden kisakausi 2020 lähti räväkästi liikkeelle Laihialla. Vähänkyrön Viestin Ella Mäntylä paransi viime kesänä työntämäänsä T14-sarjan kuulantyönnön Suomen ennätystä tasan puoli metriä lukemiin 15,52. Kuulan paino on tässä ikäluokassa 3 kg. Suuret onnittelut Ellalle!

Samaan aikaan Vähänkyrön kentällä Heidi Nyrhinen hyppäsi T15 vuotiaiden seipään kauden kärkituloksen 300. Onnittelut Heidille hyvästä kauden aloituksesta!

 

 

SUL Seurapalvelut ylläpitää Nuorisoyleisurheilun Facebook-sivuja. Sivusto on valtakunnallinen tiedonvälitys- ja keskustelu- foorumi mm. erilaisista tapahtumista, kilpailuista, koulutuksista ja leireistä. Kannatta käydä tutustumassa. Saattaa löytyä myös tutttuja kasvoja.

SUL NUORISOYLEISURHEILU

VÄVIn yleisurheilijoiden edesottamuksiin voit tutustua myös INSTAGRAM:ssa. Löydymme haulla vavi_yleisurheilu :) 

Yleisurheilukoululaiset
Harjoitusryhmä 1

VÄHÄNKYRÖN VIESTIN YLEISURHEILU VOITTI FORTUM- TUKIPAKETIN SEURAN VALMENNUSTOIMINTAAN!

Suuri kiitos kaikille äänestäjille. Nyt on ilo jatkaa näiden lupaavien nuorten liikuttamista!