Yleisurheilu

YLEISURHEILUSSA JOKAINEN ON TÄHTI!

Yleisurheilu on paljon enemmän kuin yksi laji. Yleisurheilu on monipuolinen laji, joka tukee monia muita lajeja.

Yleisurheilukoulussa on mahdollisuus oppia perustaitojen; hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen ohella monia elämän tärkeitä sosiaalisia taitoja.  Yleisurheilu on koko elämänkaaren kestävä harrastus.

Yleisurheilun punaisena lankana on ajatus kaikkien ottamisesta mukaan toimintaan. Yleisurheiluharrastuksen pariin on jokainen tervetullut niin kilpaurheilua harrastavat kuin ne, jotka haluavat ottaa mittaa itsestään ja liikkua ilman numerolappua.

*****************************************

TYTTI SISUOTTELUMESTARIKSI PIIRINENNÄTYSTULOKSELLA

MILJA SISUOTTELUMESTARUUTEEN

Tytti Vilpakka teki la 7.7.2018n Lapualla järjestetyissä EPU:n sisuotteluissa EP:n piirinennätyksen T13-sarjan neliottelussa. Hän otteli pisteet 1888, millä rikkoi Alajärven Ankkureiden Eucabeth Kivikankaan vuonna 2015 otteleman entisen ennätyksen tasan sadalla pisteellä.

Milja Mäkiranta puolestaan voitti T12 4-ottelun pistein 1362. Hopeakantaan ylsi P11 3-ottelussa Aapo Mäntylä pistein 762ja pronssille samassa ikäluokassa sijoittui Samuli Rintamäki pistein 736.

Kaikkien väviläisten ja muiden TULOKSET

*************************************

TYTTI SIVUSI PIIRINENNÄTYSTÄ JÄMSÄNKOSKELLA

Vähänkyrön Viestin Tytti Vilpakka sivusi torstaina Jämsänkosken aitajuoksukarnevaaleilla 13-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun Etelä-Pohjanmaan piirinennätystä 9,63. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Henriikka Ilkka juoksi saman ajan vuonna 2010

***************************************

ELLA ENNÄTYSVIREESSÄ

Vähänkyrön Viestin Ella Mäntylä on jälleen ollut ennätysvireessä: hän työnsi ma 25.6 Laihialla naisten 4-kiloista kuulaa uuden 12-vuotiaiden ikäkausiennätyksen 11,09. Entinen ikäkausiennätys oli IF Sibbo-Vargarnan Susanna Törrösen 10,93 vuodelta 2010. Ellan tulos on lisäksi 12- ja 13-vuotiaiden Etelä-Pohjanmaan piirinennätys. Entinen 12-v. pe oli Ellan viime kesänä työntämä 10,78 ja entinen 13-v. pe Ilmajoen Kisailijoiden Anniina Vaaranmaan 10,88 vuodelta 2003.

***

Vähänkyrön viestin Ella Mäntylä työnsi 12-vuotiaiden Suomen ennätyksen Youth Athletics kisoissa Espoossa 15.6 tuloksella 14.03. Ella kisasi sarjassa T13. (Sama tulos IF Sibbo Vargarnan Susanna Törrösellä vuodelta 2010). Upea suoritukset, lämpimät onnittelut Ellalle

**************************************

HEIDI TEHTAILLUT VÄVIN SEIVÄSENNÄTYSTÄ UUSIKSI

Heidi Nyrhinen hyppäsi ma 25.6.18 Laihialla seipäässä uuden ennätyksensä 265, joka on uusi Vähänkyrön Viestin ennätys. Heidi ei jättänyt ennätysteihtailua tähän vaan paransi ennätyksen vielä lukemiin 280 ti 26.6.18 Alajärven Viiskuntakisoissa. Onnea Heidi!

**********************************

ELINALLE ALUEMESTARUUSPRONSSIA MOUKARISSA

Elina Lappalainen heitti N17 moukarissa 25.6.18 Kokkolassa ennätyksellään 45.61 aluemestaruuskisojen pronssille. Onnea Elina!

**************************************

VÄVIN YLEISURHEILIJA NUORET SEURACUP I OSAKILPAILUN JÄLKEEN KILO-SARJASSA TOISENA

Vähänkyrön Viestin nuoret olivat ensimmäisessä piirin osakilpailussa liekeissä. Pistesaalis hurjat 11069. Tämä on ennätyspistemäärä ensimmäisestä osakilpailusta. Vähänkyrön Viesti on ensimmäisten piirin osakilpailujen jälkeen KILO-sarjan pisteissä sialla 2. Edelle Kaustisten Pohjan-Veikot pistein 11908.

Toinen osakilpailu käydään 2.8.18 Ilmajoella. Mikäli kahden piirikisan jälkeen Vähänkyrön Viestin yleisurheilijat ovat KILO-sarjassa 15. parhaan seuran joukossa, on finaali 1.9 Tampereella. Finaali huipentuu Ruotsi-Suomi -maaotteluun. Ensimmäisen piirin osakilpailun jälkeen tämä vaikuttaa todella lupaavalle. Mahtavaa nuoret!

Ohessa linkki, josta voi käydä seuraamassa tilannetta PISTETILANNE

Ohessa ensimmäisen piirikisan tulokset SEURACUP TULOKSET VAASA 18.6.18

****************************************

SUL Seurapalvelut ylläpitää Nuorisoyleisurheilun Facebook-sivuja. Sivusto on valtakunnallinen tiedonvälitys- ja keskustelu- foorumi mm. erilaisista tapahtumista, kilpailuista, koulutuksista ja leireistä. Kannatta käydä tutustumassa. Saattaa löytyä myös tutttuja kasvoja.

SUL NUORISOYLEISURHEILU

VÄVIn yleisurheilijoiden edesottamuksiin voit tutustua myös INSTAGRAM:ssa. Löydymme haulla vavi_yleisurheilu :)

Yleisurheilukoululaiset
Harjoitusryhmä 1

VÄHÄNKYRÖN VIESTIN YLEISURHEILU VOITTI FORTUM- TUKIPAKETIN SEURAN VALMENNUSTOIMINTAAN!

Suuri kiitos kaikille äänestäjille. Nyt on ilo jatkaa näiden lupaavien nuorten liikuttamista!