VäVin korvaussysteemi

HARJOITUS- JA KILPAILUKAUDEN KORVAUKSET

(*) merkitty 25.10.2020 päivitetyt kohdat

Harjoituskausi

Talviharjoittelukaudella loka-huhtikuussa korvataan halliharjoittelu seuraavasti:

• Hallimaksu korvataan Botnia-halliin kaksi kertaa viikossa ja Kuortane-halliin kaksi kertaa kuukaudessa. Urheilija merkitsee hallin vihkoon käyntipäivän ja nimensä lisäksi seuran sekä jaoston (mm. 19.10 Matti Meikäläinen Vähänkyrön Viesti/yleisurheilu) ja halli laskuttaa suoraan jaostoa.
  • Jaosto korvaa maksukuitteja vastaan piirileirille ja alueellisella maajoukkueleirille valittujen urheilijoiden leirikuluista puolet. (*)alueleirit nykyään alueellisia maajoukkueleirejä.

Kilpailukausi

Kilpailuihin ilmoittautumismaksut korvataan:

• Kaikkiin SM-kilpailuihin, sarjoissa 14v. –yleinen
  • Kaikkiin sisulisähuipentumiin, aluemestaruuskilpailuihin, sarjat 9v. – yleinen
  • Muihin kilpailuihin osallistumismaksuja EI  korvata

Kilpailumatkojen matkakustannukset korvataan vain SM-kisojen osalta:

• SM-kilpailut, sarjat 14v. – yleinen
  • Kilometrikorvaus on 0,15e/km, kun yksi urheilija on kyydissä. Kun kyydissä on kaksi tai useampia urheilijoita, matkakorvauksen määrä on 0,20 €/km.  Matkakorvaus korvataan 150km ylittävältä osalta suunta. Tarkoittaa, että omavastuuosuus on 150km yhdensuuntaiselta matkalta.
  • Lisäksi SM-kisoihin korvataan kohtuulliset majoituskulut, korkeintaan 50e/vrk per urheilija.
  • Muihin kilpailuihin EI matkoja korvata.

Mikäli muihin kilpailuihin on lähtijöitä enemmän kuin yhdellä henkilöautolla voidaan kuljettaa, voidaan yhteisesti sopia kimppakyydeistä. Sisukisojen  tai muiden kisojen mahdollisesta yhteiskuljetuksesta jaosto päättää erikseen.Tällön matkalla on erikseen sovittava omavastuuosuus.

Aikuisurheilijoiden osalta korvataan ilmoittautumismaksut yksiin SM-kilpailuihin vuodessa, samoin korvataan ilmoittautumismaksut MM-, EM- ja PM-kilpailuihin. Matkakustannuksia ei aikuisurheilusarjoihin korvata.

Muut avustukset ja tuet

Hakiessa yu-jaostolta korvauksia tai tukea mihin tahansa muuhun kuin yllä mainittuhin asioihin, tulee toimittaa vapaamuotoinen anomus, jossa liitteenä tarvittavia selvityksiä mihin tukea haetaan ja tietoa mahdollisista kustannuksista, mm. kuitti tai muu selvitys. YU-jaosto käsittelee asian aina seuraavassa kokouksessa. Päätöksen tehtyään jaoston puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ilmoittaa päätöksestä hakijalle.

Korvaukset tulee hakea erillisellä matkalaskulla. Korvaus maksetaan tilille. Anomus toimitetaan puheenjohtajalle. Ennen korvauksen maksuunlaittamista anomuksessa tulee olla jaoston puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan hyväksyntä.

Vähänkyrön Viestin yleisurheilujaoston stipendijärjestelmä

(*) merkitetty 25.10.2020 päivitetyt kohdat

Yleisurheilujaosto maksaa stipendejä alla olevien erikseen sovittujen sääntöjen mukaisesti jaoston taloudellinen tilanne huomioiden. (*)Näiden ohella yleisurheilujaosto palkitsee erikseen kansainvälisestä menestyksestä ja muista merkittävistä saavutuksista jaoston erillisen päätöksen mukaisesti. Jaosto kokoontuu näissä tilanteissa erikseen päättämään asiasta.

Stipendit SM-menestyksen mukaan

(huomioidaan vain paras sijoitus, hallikilpailuissa summa jaetaan kahdella, viestikilpailussa summa jaetaan joukkueen jäsenten kesken tasapuolisesti. (*)Lisäksi  16-22 -vuotiaan urheilijan kohdalla huomioidaan stipendijärjestelmän tuottama parhain saavutus eli jos olisi SM19 1. saisi 500e, mutta Kalevan kisoissa sijoitus 4. , jolloin saisi 700e=> maksetaan 700e)

M/N            M/N22          M/N 19         M/N 17         M/N 15

1. 1000e       1. 800e        1. 500e        1. 350e        1. 200e

2. 900e        2. 700e        2. 450e        2. 300e        2. 150e

3. 800e        3. 600e        3. 350e        3. 250e        3. 130e

4. 700e        4. 500e        4. 250e        4. 200e        4. 100e

5. 600e        5. 450e        5. 200e        5. 160e        5. 90e(*)

6. 500e         6. 300e        6. 150e        6. 130e        6. 80e(*)

7. 400e        7. 350e

8. 350e        8. 250e

(*) tulee voimaan takautuen 1.1.2020 alkaen.

• Stipendi harjoittelun tukemiseen A-luokan saavuttaneille, joille ei SM menestyksen vuoksi tule stipendiä maksettavaksi

(Koskee yli 14-vuotiaita. Heillä on oma SM-kisat, joihin pääsy edellyttää A-luokan           tulosta)

M/N             M/N22          M/N 19         M/N 17         M/N 15

200e           150e           100e           80e            50e

Stipendit SE, piiriennätys, seuraennätys

• Piirinennätyksestä stipendi 50e (Koskee kaikkia ikäluokkia 9v -vuotiaista yleiseen sarjaan. Jos useita ennätyksiä, vain kertaalleen huomioidaan vuodessa)
  • Suomen ennätyksestä stipendi 100e (Koskee kaikki ikäluokkia 9v -vuotiaista yleiseen sarjaan. Jos useita ennätyksiä, vain kertaalleen huomioidaan vuodessa

(*)Tarkennus koskien piirinennätystä/Suomen ennätystä. Palkitaan vain toisesta, koska SE tulee olemaan myös piirinennätys.

Tarkennus koskien piirinennätystä/Suomen ennätystä tulee voimaan 1.1.2021 lukien

• Seuraennätyksestä stipendi 50e (koskee sarjojen N/M seuraennätyksiä. Jos useita ennätyksiä, vain kertaalleen huomioidaan vuodessa)

Stipendit 14-15 -vuotiaille pm-menestyksestä

• Lisäksi 14-15-vuotiailla pm-menestyksestä (huomioidaan vain paras sijoitus, hallikilpailuissa summa jaetaan kahdella, viestikilpailussa summa jaetaan joukkueen jäsenten kesken tasapuolisesti)