Antti-patsas

Pohjankyrö-lehti

Tiedote 29.11.2018

Pohjankyrön Antti-patsas on tänään luovutettu  urheiluseura Vähänkyrön Viestille.

On mieluisaa luovuttaa ykköspytty, voittajapalkinto paikalliselle urheilun yleisseuralle.

Onnittelut vielä tässä vaiheessa 80-vuotisjuhlavuottaan viettävälle VäVi:lle, merkittävälle paikalliskulttuurin tuottajalle, tarjoajalle ja edistäjälle.

Paikallisen urheiluseuran rooli lähiyhteisön hyvinvoinnin, viihtyisyyden ja yhteisöllisyyden rakentajana on kiistaton. Yleisseurana Viesti liikuttaa jäseniään, ja tekee erityisen arvokasta työtä lasten ja nuorten parissa.

Pääseuran johtokunta luo puitteita ja kokoaa toimijat yhteen luoden yhteisiä pelisääntöjä. Varsinaisen sisällön tuottavat jaostot, eri lajien aktiivit. Tarvitaan intohimoisia, aktiivisia ja osaavia vetäjiä, valmentajia ja huoltajia. Valitettavan usein käytännössä nämä kaikki roolit lankeavat väen vähäisyyden vuoksi yksille harteille.

Paikallislehdelle paikallinen urheiluseura on hyvin luonteva yhteistyökumppani. Tilanne on win-win, eli molemmat osapuolet voittavat. Seura saa toimintaansa esille, ja me lehtenä saamme tuottaa siitä toiminnasta yleisöä kiinnostavia uutisia.

Saamme uutisoida kullan kimalteesta, mutta myös kakkoseksi jäämisestä. Mutta kaikkein tärkeintä on mielestäni saada esille niitä ihmisiä ja heidän mielipiteitään, jotka toimintaan osallistuvat: vetäjät, valmentajat, urheilijat – lapset ja nuoret.

Aktiivisen liikuntakulttuurin ansiosta paikkakunnalle ja laajemminkin on tarjolla toimintaa ja tapahtumia, motivoivaa positiivista tekemistä ja mielenkiintoista seurattavaa.

Viestinnällä, myös Viestissä on merkitystä ja väliä. Toiminta, juhlat ja tapahtumat, harjoitukset, pelit ja kilpailut on saatettava suuren yleisön tietoisuuteen. Siihen paikallisella tasolla paras tapa on oma paikallislehti. Nykyaikaiset viestintävälineet somessa ja omat viestiryhmät puhelimissa tarvitaan jo valmiiksi toiminnassa mukana olevien informoimiseen. Paikallislehti täyttää osittain edelleen tätäkin tehtävää, mutta erityisesti se tarjoaa alustan, jolla pienenkin piirin ja osallistujien vähäisyydestä kärsivän rymän toiminta saadaan laajaan tietoisuuteen. Tällä voi olla merkitystä jopa lajin olemassaolon kannalta – uusien harrastajien ja muiden toimijoiden saamisella mukaan. Hyvä viestikello kuuluu kauas.

Viesti on viestittänyt lehteen päin avoimesti ja aktiivisesti, ottanut yhteyttä ja haastanut mukaan sekä myös vastannut meidän haasteisiin olemalla usein käytettävissä.

Viestintä on vaikea laji. Puolin ja toisin on aina parantamisen varaa. Nykyaikaisen informaatioyhteiskunnan paine tuntuu aivan paikallistasollakin saakka: nopeat syövät hitaat, aktiiviset jyräävät passiiviset. Jokainen yhteydenotto urheilutoimijalta lehteen päin on arvokas – siitä alkaa hyvä keskustelu yhteisen asian viemiseksi eteenpäin.

Vähänkyrön Viesti pääseurana ja jaostot toimijoina ovat olleet kiitettävän aktiivisesti yhteydessä omaan paikallislehteensä Pohjankyröön, ja näin olemme yhdessä voineet edistää ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan Antti Litzeliuksen nimelle ja työlle omistetun, Antti-patsaan hengen mukaisesti paikalliskulttuurin ja paikallislehden asiaa.

Arto Erkkilä, 06-471 5214, 040-565 9252

Viestin 80-vuotisjuhla 7.10.2018